Съдът ги остави в ареста заради повишена обществена опасност Шофьорът вероятно

...
Съдът ги остави в ареста заради повишена обществена опасност Шофьорът вероятно
Коментари Харесай

Оставиха в ареста двамата трафиканти, превозвали 23 мигранти в линейка


Съдът ги остави в ареста поради нараснала социална заплаха

 Шофьорът евентуално е бил дрогиран, твърди обвиняването, представено в БНР. Мъжът е съобщил на един от служителите на реда, че предходния ден е използвал метамфетамин. Била му е взета наложително проба, която следва да излезе и потвърди изказванието, сподели заместник-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев. Той заяви още, че мъжът е недееспособен лидер на МПС, тъй като книжката му е невалидна.

31-годишният мъж и 29-годишната жена бяха хванати в събота вечерта край пловдивското село Труд след гонка с полицията. Чужденците са жители на Афганистан, всички мъже, като трима от тях са под 16 години. 23-та незаконни мигранти са настанени в центъра в Любимец.

Тарифата е била 5000 евро на човек, това са данните, по които още работи обвиняването. Оказа се, че мъжът и дамата, обезпечили транспорта с кола за спешна помощ, са престъпно проявени. Той има 4 каузи за обири, опиати и шофиране на МПС след приложимост на дрога. Жената е с регистрация за обири. В последните месеци шест пъти тя е подновявала персонална си карта, оповестиха от прокуратурата.

Освен обвиняване за трафик мъжът има и второ обвиняване – по тази причина, че не е спрял на подадените от полицията сигнали за инспекция на Автомагистрала " Тракия " край Войводиново.  Днешното решение на Пловдивския областен съд ще бъде обжалвано пред Окръжния съд в Пловдив. Делото по обжалване мярката " задържане под стража " е планувано на 4 май от 15.30 часа.  

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР